Ingrediënten
- 1 bos groene asperges
- 1 bos witte asperges
- 1 à 2 verse chilipepers
- Enkele blaadjes basilicum of peterselie (voor de afwerking)
- 1 pak gnocchi (500 g)
- 200 ml lichte room (of plantaardige room)
- 2 el olijfolie
- 2 el pijnboompitten
- Zout en peper
Bereiding
- Schil de witte asperges volledig en verwijder enkel het harde uiteinde van de groene. Snijd de punten van beide soorten af en hou apart. Snijd de stelen in stukken.
- Kook of stoom de stukjes aspergestelen 10 à 12 minuten tot ze zacht zijn.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan. Hak de chilipepers fijn (zonder zaadjes) en bak ze 1 à 2 minuten zacht aan.
- Mix de gekookte aspergestukken met room, gebakken chilipeper en een scheutje olijfolie tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan. Bak de aspergepunten 5 à 7 minuten tot ze gaar maar nog knapperig zijn. Kruid met een snuifje zout.
- Kook de gnocchi in gezouten water tot ze boven drijven (ca. 2 min voor verse gnocchi). Giet af en bak kort goudbruin in een pan met wat olie.
- Meng de gnocchi met de warme aspergeroomsaus. Verdeel over borden en werk af met de gebakken aspergepunten, geroosterde pijnboompitten, verse kruiden en eventueel extra chiliringetjes.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh My Cook.