Ingrediënten

  • 3 BelOrta appels
  • 1l witte wijn
  • 10 cl enkelvoudige room
  • 100g suiker
  • 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes
  • 1 doosje peperzaden
  • 1 doosje roze bessen
  • 50g quinoa
  • 40g fromage frais
  • 2 takjes kervel
  • 2 takjes platte peterselie
  • Zout
  • Peper
  • Espelette peper
  • Zeezout
  • Olijfolie

Bereiding

1. Breng de witte wijn, suiker en kruiden, tijm, laurier en peperbolletjes aan de kook. Zodra het aan de kook is, leg je de appels erin met behulp van een gewicht (een bord dat kleiner is dan de steelpan zodat de appels helemaal ondergedompeld zijn in de bouillon). Leg ze op hun zijkant en laat ze 30 minuten koken. (Laat de schil en het klokhuis zitten zodat de appels stevig blijven).

2. Haal de appels uit de bouillon als ze gaar zijn en lepel het binnenste van de appel eruit, laat de schil zitten.

3. Voeg zout, tijm en laurier toe aan een pan kokend water en kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing van het type quinoa dat je hebt. Giet af en laat direct afkoelen, laat vervolgens 15 minuten aan de lucht drogen.

4. Doe de quinoa in een kom en meng met het zout, peper, espelettepeper en de verse kaas.

5. Klop in een aparte kom de room op en breng op smaak met zout, peper en espelettepeper. Zodra het voor 3/4 opgeklopt is, leg je het op de bodem van een bord.

6. Leg bovenop de slagroom de appel die je hebt gevuld met de quinoa en verse kaas salade. Leg er vervolgens een kleine kruidensalade op.

7. Maak van de derde appel dunne plakjes en schik die rond de gevulde appel.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Julien Lapraille.