Ingrediënten

  • 2 sappige Conference peren
  • 1 half briochebrood
  • 85 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 3 el bloemsuiker
  • 3/4de tl kaneel
  • 1/2de tl zout
  • bakboter
  • agavesiroop
  • handvol pistachenoten

Bereiding

  1. Schil de Conference peren, verwijder het achterste gedeelte en de steel en snijd ze in de helft.
  2. Hak de pistachenoten fijn.
  3. Neem een klein pannetje en doe 1 eetlepel bakboter in het pannetje. Bak de peren goudbruin van zodra de boter suddert, samen met de helft van de gehakte pistachenoten. Giet over elk stukje Conference peer 1 theelepel agavesiroop.
  4. Maak de kaneelboter door 85 gram ongezouten boter, 3 eetlepels bloemsuiker, 3/4de theelepel kaneel en 1/2de theelepel zout te mengen.
  5. Snijd 4 dikke plakken van het briochebrood en toast ze in de broodrooster.
  6. Smeer op elke toast een flinke laag kaneelboter. Leg op elke toast 1 halve Conference peer. Verdeel het sap uit het pannetje mee over de peren, samen met de gebakken pistachenoten.
  7. Werk af met de andere helft ongebakken pistachenoten.