Ingrediënten
- 2 sappige Conference peren
- 1 half briochebrood
- 85 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 3 el bloemsuiker
- 3/4de tl kaneel
- 1/2de tl zout
- bakboter
- agavesiroop
- handvol pistachenoten
Bereiding
- Schil de Conference peren, verwijder het achterste gedeelte en de steel en snijd ze in de helft.
- Hak de pistachenoten fijn.
- Neem een klein pannetje en doe 1 eetlepel bakboter in het pannetje. Bak de peren goudbruin van zodra de boter suddert, samen met de helft van de gehakte pistachenoten. Giet over elk stukje Conference peer 1 theelepel agavesiroop.
- Maak de kaneelboter door 85 gram ongezouten boter, 3 eetlepels bloemsuiker, 3/4de theelepel kaneel en 1/2de theelepel zout te mengen.
- Snijd 4 dikke plakken van het briochebrood en toast ze in de broodrooster.
- Smeer op elke toast een flinke laag kaneelboter. Leg op elke toast 1 halve Conference peer. Verdeel het sap uit het pannetje mee over de peren, samen met de gebakken pistachenoten.
- Werk af met de andere helft ongebakken pistachenoten.