Ingrediënten

  • 2 witloofstronken
  • 4 lente-uitjes
  • 100g eekhoorntjesbrood of champignons naar keuze
  • 15cl blauwe Chimay
  • 2 sneetjes brood
  • 40g aardpeerchips
  • 2 takjes platte peterselie
  • Boter
  • Zout
  • Peper

Bereiding

1. Doe de boter in een koekenpan. Snijd vervolgens de twee witloofstronken in de lengte door, verwijder de kern en doe ze in de pan. Laat 3 minuten bakken op een zacht vuurtje en breng op smaak met zout en peper.

2. Snijd ondertussen de lente-uitjes fijn en zet apart.

3. Voeg de champignons bij het witloof, meng goed en blus af met het Chimay bier. Dek af en laat 10 minuten koken op een matig vuur.

4. Verwijder het deksel en laat inkoken tot een stroperig sap en breng op smaak.

5. Om te serveren, schik je het witloof op het bord en leg je bovenop de gehakte lente-uitjes, broodkruimels, chips van aardperen en platte peterselie.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Julien Lapraille.