Ingrediënten

 • 200 g cashewnoten
 • 500 g spruitjes, opgekuist en gehalveerd
 • 3 eetlepels olijfolie
 • zwarte peper
 • fleur de sel
 • 2 eetlepels za’atar

Bereiding

 1. Doe de cashewnoten in een maatbeker of hoge plastic pot. Giet er water bij en zorg dat de cashewnoten net onder staan. Laat de cashewnoten zo een nachtje weken.
 2. Warm je de oven voor op 200°.
 3. Neem een mengkom en doe hierin de gehalveerde spruitjes. Voeg de olie, peper, zout en de helft van de za’atar toe. Meng goed zodat alle spruitjes goed gekruid zijn.
 4. Leg een vel bakpapier op je bakplaat en leg de spruitjes hierop uit. Verdeel ze mooi over je bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven.
 5. Intussen werk je de cashewnotenroom af. Giet de geweekte cashewnoten door een zeef en spoel kort. Doe de noten in je foodprocessor of blender en voeg 150 ml water toe. Mix tot de noten helemaal fijngemalen zijn en je een zachte crème bekomt. Voeg indien nodig nog wat water toe.
 6. Haal de spruitjes uit de oven en laat kort even afkoelen zodat ze niet meer te heet zijn. Doe in een serveerschaal en meng er een 3-tal eetlepels van de cashewnotenroom en de rest van de za’atar onder. Werk eventueel af met nog wat peper en zout.

TIP: de rest van de cashewnotenroom kan je in een afgesloten potje nog zo’n 4 dagen in de koelkast bewaren. Je kan deze room voor allerlei toepassingen gebruiken. Voeg wat kaneel toe voor zoete bereidingen (lekker bij granola en fruitsla) of eventueel wat zout en peper, look of za’atar voor hartige gerechten.