Ingrediënten
- 1/2de rode kool
- 6 eetlepels olijfolie
- sap van 1/2de sinaasappel
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel kaneel
- zout en peper
- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels plattekaas
- 4 eetlepels slagroom
- zeste van 1 sinaasappel
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°.
- Doe de olijfolie in een kleine mengkom en voeg sinaasappelsap, look, kaneel, zout, peper en honing toe. Meng tot een vinaigrette.
- Verwijder de harde onderkant van de kool en de buitenste bladeren. Halveer de kool en snijd de ene helft in parten.
- Leg de koolparten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer aan beiden kanten rijkelijk in met de vinaigrette.
- Rooster de rode kool 25 minuten in de oven totdat de randen wat krokant zijn. Draai tussendoor voorzichtig om.
- Klop de room op tot slagroom en meng met de plattekaas. Breng op smaak met een snuf zout en de zeste van sinaasappel.
- Schik de koolparten op een schaal en bedruip met de rest van de dressing.
- Meng er het yoghurtslagroommengsel door en werk af met fijngehakte koriander.