Ingrediënten

  • 1/2de rode kool
  • 6 eetlepels olijfolie
  • sap van 1/2de sinaasappel
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • zout en peper
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels plattekaas
  • 4 eetlepels slagroom
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°.
  2. Doe de olijfolie in een kleine mengkom en voeg sinaasappelsap, look, kaneel, zout, peper en honing toe. Meng tot een vinaigrette.
  3. Verwijder de harde onderkant van de kool en de buitenste bladeren. Halveer de kool en snijd de ene helft in parten.
  4. Leg de koolparten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer aan beiden kanten rijkelijk in met de vinaigrette.
  5. Rooster de rode kool 25 minuten in de oven totdat de randen wat krokant zijn. Draai tussendoor voorzichtig om.
  6. Klop de room op tot slagroom en meng met de plattekaas. Breng op smaak met een snuf zout en de zeste van sinaasappel.
  7. Schik de koolparten op een schaal en bedruip met de rest van de dressing.
  8. Meng er het yoghurtslagroommengsel door en werk af met fijngehakte koriander.