Ingrediënten

  • 2 verse rode bieten
  • 1 verse gele biet
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 3 teentjes look, ongepeld
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 10 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • zeezout en zwarte peper
  • 1 bio citroen
  • 8-tal hazelnoten
  • 6-tal blaadjes munt
  • pitabroodjes of Turks platbrood

Bereiding

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200°. Was de biet, droog af en leg telkens 1 biet in het midden van een stuk aluminiumfolie. Leg er telkens een teentje look, een takje rozemarijn en een takje tijm bij. Kruid af met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Sluit de aluminiumfolie zodat je 6 pakketjes krijgt. Zet de pakketjes op een bakplaat en zet ongeveer 1u15 in de oven.

Recept:

  1. Maak intussen de kruidige yoghurt. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met de zeste van de hele citroen, het sap van een halve citroen, de komijn en de chilivlokken.
  2. Breng verder op smaak met wat peper en een flinke snuif zeezout.
  3. Haal de biet uit de oven en laat even afkoelen zodat de bieten niet meer te heet zijn.
  4. Pel de bieten en snijd ze in hapklare stukken.
  5. Bak intussen eventueel je pitabroodjes af in de oven.
  6. Dresseer de yoghurt op een bord en smeer uit met behulp van een lepel. Leg de bietstukjes bovenop de yoghurt, eerst de rode biet, dan de gele voor een mooie kleurschakering.
  7. Besprenkel met olijfolie en wat zwarte peper. Rasp er de hazelnoten over en werk af met de verse munt die je wat in stukjes scheurt.
  8. Serveer met de pitabroodjes.