Ingrediënten

  • 4 peren
  • 50g donkere chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 handje hazelnoten
  • 1 eetlepel lichte rietsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 snufje fleur de sel

Bereiding

  1. Snijd de peren doormidden en stoom ze (met schil) gedurende 12 minuten.
  2. Maak ondertussen de praliné: hak de cashewnoten en hazelnoten fijn. Doe ze in een kom samen met de suiker, het citroensap en de fleur de sel. Meng goed.
  3. Smelt de donkere chocolade met de kokosolie au bain-marie in een mok.
  4. Zodra de peren gaar zijn (ze moeten zacht maar niet papperig zijn), serveer ze warm met de gesmolten chocolade eroverheen gedruppeld en bestrooid met de notenpraliné.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Little Red Boots.