Ingrediënten

Voor de peren:

  • 4 peren
  • 1,5 liter water
  • 100 gr rietsuiker
  • 1 el chai kruiden
  • 1 steranijs
  • 4 kardemom zaadjes

Voor de granola:

  • 100 gr havermout
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 1 hand notenmix, grof gehakt
  • ½ el chai kruiden
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml honing of ahorn

Voor de afwerking:

  • 600 gr yoghurt
  • Wat extra chai kruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng alle ingredienten voor de granola onder mekaar in een grote kom en laat even staan zodat de smaken goed intrekken.
  3. Breng het water aan de kook met suiker. Van zodra die is gesmolten voeg je de chai kruiden, kardemom en steranijs toe. Schil ondertussen de peren in hun geheel en laat het steeltje eraan. Leg de peren in het kokende specerijen water. Verlaag het vuur en laat 1 uur zachtjes sudderen.
  4. Doe de granola op een bakplaat met bakpapier en schuif gedurende 25-30 minuten in de oven. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  5. Smeer de yoghurt uit over de borden. Haal de peren uit de siroop. Leg de peer op het bord met yoghurt en bestrooi rijkelijk met de chai granola.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Silke Van Engeland.