Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 4 rapen
  • 1 bussel radijsjes
  • 1 gehalveerde groene piccantina
  • 2 tenen look
  • 240 ml ciderazijn
  • 240 ml water
  • 80 ml honing
  • 1 eetlepel zwarte peperbollen
  • 1/4de theelepel zout

Bereiding

  1. Maak eerst de vinaigrette door 240ml ciderazijn, 240 ml water, 80 ml honing, 1 eetlepel zwarte peperbollen, zout, 1 gehalveerde groene piccantina en 2 tenen look aan de kook te brengen in een sauspan.
  2. Laat 5 minuten sudderen en dan 10 minuten afkoelen.
  3. Pel en snijd de rode ui in ringetjes, snijd de uiteindes van de rapen, schil ze en snijd in fijne plakjes.
  4. Was en snijd de radijsjes in fijne schijfjes. Doe ze in een grote bewaarbokaal en voeg de vinaigrette toe.
  5. Laat dit 4 uur staan in de koelkast. Dit kan je 1 week bewaren in de bewaarbokaal.

Heerlijk bij een salade!