Ingrediënten
- 1 rode ui
- 4 rapen
- 1 bussel radijsjes
- 1 gehalveerde groene piccantina
- 2 tenen look
- 240 ml ciderazijn
- 240 ml water
- 80 ml honing
- 1 eetlepel zwarte peperbollen
- 1/4de theelepel zout
Bereiding
- Maak eerst de vinaigrette door 240ml ciderazijn, 240 ml water, 80 ml honing, 1 eetlepel zwarte peperbollen, zout, 1 gehalveerde groene piccantina en 2 tenen look aan de kook te brengen in een sauspan.
- Laat 5 minuten sudderen en dan 10 minuten afkoelen.
- Pel en snijd de rode ui in ringetjes, snijd de uiteindes van de rapen, schil ze en snijd in fijne plakjes.
- Was en snijd de radijsjes in fijne schijfjes. Doe ze in een grote bewaarbokaal en voeg de vinaigrette toe.
- Laat dit 4 uur staan in de koelkast. Dit kan je 1 week bewaren in de bewaarbokaal.
Heerlijk bij een salade!