Ingrediënten
- 5 witloofstronkjes van BelOrta
- 125 g zachte geitenkaas
- 30 g boter
- zwarte peper
- zeezout
- 1 à 2 tl gedroogde tijm
- 50 g amandelnoten
- 50 g walnoten
- 1 à 2 el vloeibare honing
- 1 Conference peer
- 1 stokbrood (optioneel)
- extra tijm, peper, zout (optioneel)
- olijfolie (optioneel)
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 220 °C.
- Smelt de boter in een grote pan en leg er de gehalveerde witloofstronkjes in. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuutjes sudderen op een gemiddeld vuur en draai om. Besprenkel met de honing en laat zachtjes nog 5 minuten verder karamelliseren.
- Maak intussen de crumble. Doe de noten in het hakmolentje van je mixer en hak ze niet al te fijn, er mogen best nog wat stukjes en textuur inzitten. Meng de noten door de geitenkaas en breng op smaak met 1 à 2 tl gedroogde tijm.
- Verdeel het gekarameliseerde witloof over een ovenschaal en strooi er de stukjes peer over. Verdeel er nu ook de crumble over en schuif alles samen nog eens een kwartiertje in je oven.
- Grote honger? Serveer er dan wat toast bij. Snijd hiervoor stokbrood in plakjes, bestrijk met olijfolie, kruid met peper, zout en tijm en leg de laatste 5 minuten in de oven naast de ovenschotel zodat de broodjes krokant worden.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Jozefien Ryckx (@goestjesjozefien)