Ingrediënten

  • brood met pompoenpitten
  • 150 g spekblokjes
  • 4 plakjes geitenkaas, buche met korst
  • gemengde sla: veldsla, rucola, rode eikenbladsla
  • 100 g Ministar kerstomaten
  • 2 Jonagold appels
  • 8 baby-bietjes
  • 1 bussel radijsjes
  • 1 rode ui
  • tuinkers
  • 40 g walnoten
  • honing
  • balsamicoazijn
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 100 ml ciderazijn
  • 50 ml water
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Start met de bereiding van de gepekelde radijsjes en rode ui. Snijd de uiteinden van de rode ui, pel de ui en snijd in grote ringen. Was de radijsjes en snijd in dunne schijfjes.
  2. Neem een mengkom en meng de ui onder de radijsjes. Voeg 1 theelepel rietsuiker toe en meng onder de groenten.
  3. Warm 100ml ciderazijn met 50ml water op. Laat het niet koken. Voeg dit mengsel toe aan de groenten en meng goed. Laat een halve dag intrekken.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijdt in partjes. Bak de spekblokjes krokant. Leg ze op een bordje en bak de appelpartjes in het vet van het spek.

  6. Verdeel de slamengeling over de borden. Halveer de Ministar kerstomaten en verdeel ze ook over de borden. Snijd de baby-bietjes in partjes en verdeel ook mee over de borden.
  7. Maak de dressing voor de salade: meng 1 eetlepel honing met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn in een kommetje. Kruid af met peper en zout en besprenkel de dressing over de salade.

  8. Verdeel de helft van de appels en spekblokjes over de borden. Voeg ook de gepekelde groenten toe.

  9. Snijd het pompoenbrood in 4 even grote sneetjes en toast de sneetjes in de broodrooster. Snijd de geitenkaas in 4 gelijke plakken, leg ze op de geroosterde sneetjes brood en besprenkel met de rest van de honing. Rooster de sneetjes met geitenkaas nog 5 minuten onder de grill in de voorverwarmde oven op 180°C.

  10. Hak de walnoten in grove stukken en snijd wat tuinkers aan. Schik de sneetjes brood op de salade, strooi er de rest van de spekblokjes en gebakken appels over en werk af met de walnoten en tuinkers.