Ingrediënten

  • 1 BelOrta radicchio rosso
  • 500 g berloumi
  • 100 g notenmengeling (pijnboompitten, hazelnoten, pompoenpitten, walnoten, …)
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels
  • olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Maak een vinaigrette met 3 lepels olijfolie, 1 lepel balsamico azijn, 1 eetlepel honing, peper en zout.
  2. Snij de radicchio in kwartjes en snij deze nog eens in twee. Laat het ‘voetje’ er nog aan zitten, anders valt de radicchio helemaal uit elkaar.
  3. Wrijf de radicchio goed in met de vinaigrette en laat even rusten.
  4. Neem een pan en grill de notenmengeling kort zonder vetstof. Dit gaat heel snel. Haal de noten uit de pan en hak grof.
  5. Verhit een grillpan en bak de radicchio aan alle kanten kort aan op de hete grill. Haal de radicchio uit de pan, snij eventueel het voetje er nu vanaf, leg ze afgedekt in een schaal zodat ze wat warm blijft.
  6. Grill tot slot de in sneetjes gesneden Berloumi in de grillpan mooi goudbruin aan elke kant.
  7. Leg op elk bord wat partjes radicchio rosso met daarop de gegrilde berloumikaas.
  8. Strooi de nootjes over de lauwwarme salade en lepel de rest van de vinaigrette over de radicchio.
  9. Werk het geheel af met een draai van de pepermolen, een snuifje zout en enkele druppeltjes honing.