Ingrediënten
- 8 vleestomaten
- 90 gram paneermeel
- 45 gram panko
- 25 gram parmezaanse kaas
- 3 theelepels pesto
- 1/2 theelepel lookpoeder
- Enkele blaadjes verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd het ‘dakje’ van de tomaten en hol ze uit met een lepel. Hou het vruchtvlees en de dakjes apart.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en schik de uitgeholde tomaten erin.
- Hak het vruchtvlees van de tomaten fijn, samen met de blaadjes basilicum.
- Meng dit met de pesto, parmezaanse kaas en paneermeel.
- Kruid het mengsel met lookpoeder, peper en zout. Meng goed.
- Vul de tomaten met het mengsel en bestrooi met wat extra parmezaanse kaas.
- Bak 15 minuten in de oven. Zet daarna nog 5 minuten onder de grill voor een mooi korstje.
- Werk af met extra basilicum en eventueel pijnboompitjes, rucola of een scheutje balsamicoazijn.
- Serveer warm als smakelijk zomers voorgerecht. Geen stress, je hoeft geen topchef te zijn om te scoren!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.