Ingrediënten

  • 8 vleestomaten
  • 90 gram paneermeel
  • 45 gram panko
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 3 theelepels pesto
  • 1/2 theelepel lookpoeder
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd het ‘dakje’ van de tomaten en hol ze uit met een lepel. Hou het vruchtvlees en de dakjes apart.
  3. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en schik de uitgeholde tomaten erin.
  4. Hak het vruchtvlees van de tomaten fijn, samen met de blaadjes basilicum.
  5. Meng dit met de pesto, parmezaanse kaas en paneermeel.
  6. Kruid het mengsel met lookpoeder, peper en zout. Meng goed.
  7. Vul de tomaten met het mengsel en bestrooi met wat extra parmezaanse kaas.
  8. Bak 15 minuten in de oven. Zet daarna nog 5 minuten onder de grill voor een mooi korstje.
  9. Werk af met extra basilicum en eventueel pijnboompitjes, rucola of een scheutje balsamicoazijn.
  10. Serveer warm als smakelijk zomers voorgerecht. Geen stress, je hoeft geen topchef te zijn om te scoren!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.