Ingrediënten

  • 12 stronkjes BelOrta witloof
  • 3 el citroensap
  • 200 g boter
  • 1 el griessuiker
  • varkenshaasje
  • bakboter
  • kruiden naar keuze
  • peper en zout

Bereiding

  1. Haal het varkenshaasje een klein halfuurtje op voorhand uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  2. Spoel het witloof af. Verwijder het bittere harde deel onderaan. Dep de stronkjes goed droog met wat keukenpapier. Snij vervolgens het witloof in de lengte in twee stukken of in vier dikke stukken.
  3. Laat de bakboter smelten en voeg de stukjes witloof toe. Kruid met wat peper en zout. Dek de pot voor ¾ af en laat sudderen op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten. Draai de stukjes om en besprenkel met wat suiker en citroensap. Dek opnieuw af en laat nog ca. 10 minuten garen.
  4. Verwarm de over voor op 180°C.
  5. Kruid het varkenshaasje met wat peper en zout. Doe wat bakboter in een pan en bak het varkenshaasje op een hoog vuur aan alle kanten (+/- 2 minuten aan elke kant). Verplaats het vlees vervolgens in een ingevette ovenschaal en zet in de oven. Bak 15-20 minuten als je rosé vlees verkiest. Voor een doorbakken stukje vlees bak je het 20-30 minuten.
  6. Haal het varkenshaasje uit de oven en wikkel in aluminiumfolie. Laat het vlees even rusten. Serveer met het geglaceerd witloof.