Ingrediënten

  • 250 gram frambozen
  • 250 gram braambessen
  • 200 gram plattekaas
  • 2 eiwitten
  • 3 blaadjes gelatine
  • 50 gram suiker
  • 1 citroen (sap)

Bereiding

  1. Was de frambozen en braambessen. Zet enkele stukjes opzij voor de afwerking.
  2. Mix de frambozen en braambessen apart in een blender tot een gladde coulis.
  3. Verwarm de frambozencoulis op een zacht vuur met de helft van de suiker en de helft van het citroensap. Laat het mengsel niet koken.
  4. Week 1,5 blaadjes gelatine in koud water. Knijp uit en voeg toe aan het warme frambozenmengsel. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
  5. Giet het mengsel in een kom. Klop 1 eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het frambozenmengsel.
  6. Voeg 100 gram plattekaas toe en meng tot een gladde massa.
  7. Verdeel de frambozenmousse over glaasjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  8. Herhaal alle stappen voor de braambessen, met de resterende ingrediënten.
  9. Giet de braambessenmousse voorzichtig bovenop de opgesteven frambozenmousse voor een mooi laagjeseffect.
  10. Werk af met de overgebleven frambozen en braambessen.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh My Cook.