Ingrediënten
- 250 gram frambozen
- 250 gram braambessen
- 200 gram plattekaas
- 2 eiwitten
- 3 blaadjes gelatine
- 50 gram suiker
- 1 citroen (sap)
Bereiding
- Was de frambozen en braambessen. Zet enkele stukjes opzij voor de afwerking.
- Mix de frambozen en braambessen apart in een blender tot een gladde coulis.
- Verwarm de frambozencoulis op een zacht vuur met de helft van de suiker en de helft van het citroensap. Laat het mengsel niet koken.
- Week 1,5 blaadjes gelatine in koud water. Knijp uit en voeg toe aan het warme frambozenmengsel. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
- Giet het mengsel in een kom. Klop 1 eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het frambozenmengsel.
- Voeg 100 gram plattekaas toe en meng tot een gladde massa.
- Verdeel de frambozenmousse over glaasjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Herhaal alle stappen voor de braambessen, met de resterende ingrediënten.
- Giet de braambessenmousse voorzichtig bovenop de opgesteven frambozenmousse voor een mooi laagjeseffect.
- Werk af met de overgebleven frambozen en braambessen.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh My Cook.