Ingrediënten
- 1/2 butternutpompoen
- 1 vel flammkuchendeeg
- 100gr zure room
- 6 sneetjes serranoham
- peper en zout
- olijfolie
- peterselie
- pompoenpitten
Bereiding
- Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier en smeer de zure room erop.
- Schil de butternutpompoen met een dunschiller, halveer hem en haal de pitten weg. Snij het vruchtvlees in halve maantjes en verdeel ze over het deeg.
- Scheur de sneetjes serranoham in kleinere stukken en spreid ze uit tussen de pompoenstukken.
- Kruid het geheel met peper en zout en giet er een scheutje olijfolie overheen.
- Zet de bakplaat 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Snij de flammkuchen in porties en verdeel over de borden.
- Werk af met verse peterselie en pompoenpitten.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.