Ingrediënten

  • 1/2de rode kool
  • 6 eetlepels rijstazijn
  • sap van 2 limoenen
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 4 eetlepels fijngehakte koriander
  • 800 g entrecote
  • klont boter
  • peper en zout
  • sojasaus
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereiding

  1. Verwijder de harde onderkant en de buitenste bladeren van de kool. Halveer en snijd in fijne reepjes.
  2. Meng de rijstazijn met het limoensap, de chilipeper en de suiker.
  3. Doe de rode kool in een mengkom en meng er de dressing van rijstazijn door samen met de helft van de koriander.
  4. Zet minstens een halfuur in de koelkast zodat de kimchi wat kan trekken.
  5. Schroei de entrecote bleu in de boter in een hete pan. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de entrecote in plakjes van ongeveer een halve centimeter dikte.
  6. Dresseer de rode kool in een schaal. Leg er de geschroeide sneetjes entrecote bovenop. Besprenkel met de sesamzaadjes en de rest van de koriander.
  7. Dep het rundsvlees kort in de sojasaus en eet samen met de rode kool.