Ingrediënten
- 1/2de rode kool
- 6 eetlepels rijstazijn
- sap van 2 limoenen
- 1 chilipeper, fijngehakt
- 2 eetlepels lichtbruine suiker
- 4 eetlepels fijngehakte koriander
- 800 g entrecote
- klont boter
- peper en zout
- sojasaus
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Bereiding
- Verwijder de harde onderkant en de buitenste bladeren van de kool. Halveer en snijd in fijne reepjes.
- Meng de rijstazijn met het limoensap, de chilipeper en de suiker.
- Doe de rode kool in een mengkom en meng er de dressing van rijstazijn door samen met de helft van de koriander.
- Zet minstens een halfuur in de koelkast zodat de kimchi wat kan trekken.
- Schroei de entrecote bleu in de boter in een hete pan. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de entrecote in plakjes van ongeveer een halve centimeter dikte.
- Dresseer de rode kool in een schaal. Leg er de geschroeide sneetjes entrecote bovenop. Besprenkel met de sesamzaadjes en de rest van de koriander.
- Dep het rundsvlees kort in de sojasaus en eet samen met de rode kool.