Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 700 g pastinaak van BelOrta
  • 125 g blauwe bessen van BelOrta
  • 4 el suiker
  • 10 ml porto
  • 1 el maiszetmeel
  • peper
  • 1 l melk
  • nootmuskaat
  • boter
  • 1 teentje look

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Giet de blauwe bessen in een pannetje. Overgiet met de suiker en enkele eetlepels water.
  3. Laat even inkoken en voeg de porto toe. Zet op een lager vuurtje.
  4. Meng het maiszetmeel met twee eetlepels water en voeg toe aan de blauwe bessen. Blijf roeren tot de saus ingedikt is.
  5. Schil de pastinaken en snijd in stukken. Smelt een klont boter in een grote kookpot en stoof de stukjes pastinaak aan. Overgiet met een mengeling van melk en water tot ze net onder staan. Voeg een teentje look toe en kruid met peper en zout.
  6. Laat koken tot de pastinaak zacht is. Giet af en stamp met een geut melk, een flinke klont boter, wat nootmuskaat en zout tot een smeuïge puree. Houd het geheel warm op een laag vuurtje.
  7. Snijd het vet van de eendenborstfilets in met een scherp mesje. Kruid de filets met peper en zout.
  8. Verhit een pan en bak de filets met de vetkant naar beneden. Vetstof toevoegen hoeft niet.
  9. Bak de andere kant kort aan en plaats met de vetkant naar beneden gedurende acht minuten in de oven.
  10. Serveer met de puree en de bessensaus.