Ingrediënten
- 16 sneden donkerbruin brood ( voor 2 croques per persoon)
- 4 stronken witloof
- 8 plakjes Passendale kaas
- 6 sjalotten
- 2 el balsamicoazijn
- 230 ml groentebouillon
- 3 el donkerbruine suiker
- tuinkers of waterkers
- olijfolie
- zout & peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak eerst de gekarameliseerde balsamico sjalotjes: Pel en snipper de sjalotjes. Frituur ze vervolgens in een kleine pot met olijfolie. Wanneer de snippers goudbruin zien, voeg je 2 eetlepels balsamicoazijn en 3 eetlepels donkerbruine suiker toe. Ze mogen lekker zoet smaken.
- Voeg 240 ml groentebouillon toe tot de sjalotjes onder staan. Laat dit inkoken tot het geheel dik wordt. Hoe langer ze koken, hoe dikker de saus en hoe zoeter de sjalotjes. Wanneer je te veel bouillon gebruikt hebt, kan je de uitjes op het einde zeven en de gewenste hoeveelheid saus behouden.
- Snij het witloof in de helft en dan in fijne reepjes.
- Neem een snede donkerbruin brood en beleg met een plakje Passendale kaas, gekarameliseerde sjalotjes en witloof.
- Kruid af met peper en zout.
- Leg de tweede snede er bovenop.
- Bak 15-20 minuten in de oven op 180 graden.
- Werk af met waterkers of tuinkers.