Ingrediënten

Kruiden:

  • Kaneel
  • Jeneverbessen
  • Steranijs
  • Kruidnagel
  • Kardemom
  • Munt
  • Tijm
  • Laurier
  • Verse room
  • Verse kaas 40%.
  • 1 bakje BelOrta aardbeien

Bereiding

  1. Neem alle kruiden en maal ze fijn in de vijzel.
  2. Verhit een droge koekenpan en wanneer deze heet is, giet u de specerijen erin. Ontkroon de aardbeien en leg ze in de pan met de specerijen wanneer deze heet en rokend is, voeg vervolgens de tijm, het laurierblad, de vanille en de munt toe. Giet de rabarbersiroop erbij, blus af met de Biercée-alcohol en breng 5 seconden aan de kook. Leg een deksel op de pan en haal de pan van het vuur en laat het minstens 1 uur staan.

De slagroom maken:

  1. Doe de crème fraiche in een kom, voeg peper toe en klop op. Als de room is gerezen, de roomkaas toevoegen en mengen.
  2. Leg de aardbeien op een diep bord en giet de siroop erbij.
  3. Maak met een lepel een quenelle van crème fraiche en leg die op de aardbeien, en versier met een muntblaadje.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Julien Lapraille.

Wie is Julien Lapraille?