Ingrediënten
- BelOrta frambozen
- BelOrta braambessen
- BelOrta blauwe bessen
- 125 g suiker
- 125 g ongezouten boter
- 1/2 zakje bakpoeder
- 75 g fondantchocolade
- 2 eieren
- 250 g bloem
- snuifje zout
- bloemsuiker (voor de afwerking)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren.
- Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
- Klop de dooiers samen met de suiker tot een witte ruban.
-
Smelt de boter au bain-marie en schenk bij de eieren.
Zeef de bloem en het bakpoeder en schep bij het beslag.
-
Smelt de chocolade au bain-marie en mix mee onder het beslag.
Spatel er voorzichtig de eiwitten onder en stort het beslag in een beboterde en bebloemde springvorm van 28 cm diameter.
-
Schuif de cake 45 à 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een rooster en ontvorm.
-
Bestrooi met bloemsuiker en leg het fruit (frambozen, blauwe bessen en braambessen) decoratief op de taart.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Hanne Demeulenaere (@hanne_dem)