Ingrediënten

  • BelOrta frambozen, braambessen en blauwe bessen
  • 125g suiker
  • 125g ongezouten boter
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 75g fondantchocolade
  • 2 eieren
  • 250g bloem
  • Snuifje zout
  • Bloemsuiker (voor de afwerking)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
  • Klop de dooiers samen met de suiker tot een witte ruban.
  • Smelt de boter au bain-marie en schenk bij de eieren.

  • Zeef de bloem en het bakpoeder en schep bij het beslag.

  • Smelt de chocolade au bain-marie en mix mee onder het beslag.

  • Spatel er voorzichtig de eiwitten onder en stort het beslag in een beboterde en bebloemde springvorm van 28 cm diameter.

  • Schuif de cake 45 à 60 minuten in de voorverwarmde oven.

  • Laat afkoelen op een rooster en ontvorm.

  • Bestrooi met bloemsuiker en leg het fruit (frambozen, blauwe bessen en braambessen) decoratief op de taart.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Hanne Demeulenaere (@hanne_dem)