Ingrediënten

  • 2 peren
  • 90gr zelfrijzende bloem
  • 115 gram melkchocolade
  • 35 gram cacaopoeder
  • 150 gram kristalsuiker
  • 115 gram boter
  • 5 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 15 gram hazelnoten
  • 1 snuifje zout
  • bloemsuiker

Bereiding

  1. Snij de boter in kleine stukken en breek de chocolade in stukken. Doe beide in een kommetje en zet per 30 seconden in de microgolfoven (600W) tot ze gesmolten zijn.
  2. Doe ondertussen de bloem in een mengkom met het cacaopoeder en bakpoeder.
  3. Klop in een tweede kom de eieren luchtig met de suiker. Giet het chocolademengsel erbij en roer goed door.
  4. Voeg vervolgens ook de droge ingrediënten toe en meng tot een homogeen beslag.
  5. Bedek een ronde bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
  6. Schil nu de peren, snij ze elk in vieren en vervolgens in dunne schijfjes. Leg de schijfjes in een waaiervorm bovenop het beslag.
  7. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze ook bovenop het beslag.
  8. Zet de bakvorm 45-50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  9. Laat de cake afkoelen en werk af met bloemsuiker.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.