Ingrediënten
- 2 peren
- 90gr zelfrijzende bloem
- 115 gram melkchocolade
- 35 gram cacaopoeder
- 150 gram kristalsuiker
- 115 gram boter
- 5 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 15 gram hazelnoten
- 1 snuifje zout
- bloemsuiker
Bereiding
- Snij de boter in kleine stukken en breek de chocolade in stukken. Doe beide in een kommetje en zet per 30 seconden in de microgolfoven (600W) tot ze gesmolten zijn.
- Doe ondertussen de bloem in een mengkom met het cacaopoeder en bakpoeder.
- Klop in een tweede kom de eieren luchtig met de suiker. Giet het chocolademengsel erbij en roer goed door.
- Voeg vervolgens ook de droge ingrediënten toe en meng tot een homogeen beslag.
- Bedek een ronde bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
- Schil nu de peren, snij ze elk in vieren en vervolgens in dunne schijfjes. Leg de schijfjes in een waaiervorm bovenop het beslag.
- Hak de hazelnoten fijn en strooi ze ook bovenop het beslag.
- Zet de bakvorm 45-50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Laat de cake afkoelen en werk af met bloemsuiker.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.