Ingrediënten

  • 500 g aardbeien, gewassen en ontdaan van hun kroontje
  • 240 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 3-4 el suiker
  • Verse munt om af te werken

Bereiding

  1. Klop de roomkaas in een staande mixer op middelhoge snelheid tot de kaas romig is.
  2. Snijd de helft van de aardbeien in dobbelsteentjes en voeg ze toe aan de kaas.
  3. Mix de aardbeienstukjes op middelhoge snelheid door de roomkaas.
  4. Voeg de suiker toe en mix. Proef of de mengeling zoet genoeg is en voeg indien nodig nog extra suiker toe naar smaak.
  5. Bouw nu de laagjes op:
  6. Schep roomkaasmengeling onderaan de glazen, voeg enkele aardbeien toe, gevolgd door een laag roomkaasmengeling.
  7. Herhaal de lagen tot de glazen vol zijn. Werk af met aardbeienstukjes en verse munt.
  8. Laat opstijven in de koelkast.