Ingrediënten
- 4 vleestomaten
- 5 eetlepels witte wijnazijn
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel honing
- Zwarte peper en zeezout
- 1/2decourgette
- 1 rode ui
- 250 g garnalen
- 2 theelepels mayonaise
- 1 theelepel ketchup
- Mespunt cayennepeper
- 4-tal takken dille, fijngehakt
Bereiding
- Meng de wijnazijn met de olijfolie en de honing, kruid met flink wat zwarte peper en een snufje zeezout.
- Was de courgette en snijd in kleine blokjes (brunoise). Doe hetzelfde met de rode ui.
- Meng de courgette met de rode ui.
- Was de tomaten, dep droog en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan het best met een mandoline of een gekarteld mes.
- Dresseer de plakjes tomaat over 4 borden of over een grote schaal.
- Leg er het mengsel van rode ui en courgette bovenop en overgiet met de dressing.
- Meng de garnalen met de mayonaise en de ketchup. Breng op smaak met de cayennepeper.
- Dresseer de garnaalsalade over de tomaat en courgette, kruid met zwarte peper en zout en werk af met hier en daar een takje dille. Serveer onmiddellijk.