Ingrediënten

Bereiding

  1. Begin met het voorzichtig droogdeppen van de Sint-Jakobsschelpen met keukenpapier. Snijd ze vervolgens in dunne, gelijkmatige plakjes en schik deze zorgvuldig op individuele borden.
  2. Schil de chioggia bieten en snijd ze dun met behulp van een mandoline. Bereid een marinade door 2 eetlepels olijfolie, het sap van de 2 citroenen, 1 eetlepel passievruchtazijn en een snufje grof zout te mengen.
  3. Leg de bietenplakjes in deze marinade, meng goed en laat ze vervolgens 2 uur in de koelkast rusten zodat ze de smaken goed opnemen.
  4. Na het marineren laat je de bieten lichtjes uitlekken en verdeel je ze tussen de plakjes Sint-Jakobsschelpen. Besprenkel het geheel met het resterende marinade mengsel. Breng het carpaccio verder op smaak met een snufje fleur de sel en een paar draaien van de pepermolen.
  5. Als finishing touch strooi je bietenscheuten over elk bord.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh My Cook.