Ingrediënten
- 2 chioggia bieten
- 12 Sint-Jakobsschelpen
- 2 citroenen
- Olijfolie
- Passievruchtazijn
- Fleur de sel
- Peper
- Bietenscheuten
Bereiding
- Begin met het voorzichtig droogdeppen van de Sint-Jakobsschelpen met keukenpapier. Snijd ze vervolgens in dunne, gelijkmatige plakjes en schik deze zorgvuldig op individuele borden.
- Schil de chioggia bieten en snijd ze dun met behulp van een mandoline. Bereid een marinade door 2 eetlepels olijfolie, het sap van de 2 citroenen, 1 eetlepel passievruchtazijn en een snufje grof zout te mengen.
- Leg de bietenplakjes in deze marinade, meng goed en laat ze vervolgens 2 uur in de koelkast rusten zodat ze de smaken goed opnemen.
- Na het marineren laat je de bieten lichtjes uitlekken en verdeel je ze tussen de plakjes Sint-Jakobsschelpen. Besprenkel het geheel met het resterende marinade mengsel. Breng het carpaccio verder op smaak met een snufje fleur de sel en een paar draaien van de pepermolen.
- Als finishing touch strooi je bietenscheuten over elk bord.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh My Cook.