Ingrediënten
- 2 piccolo broodjes
- 4 eieren
- 1 citroen
- 1 blikje ansjovis (uitgelekt)
- 250 g volle yoghurt
- 4 kipfilets
- 1 lollo bionda sla
- 1 rode ui
- 5 stronkjes witloof
- Schilfers oude kaas (naar smaak)
- Olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- Italiaanse kruidenmix
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bedek een ovenplaat met bakpapier.
- Snijd het brood in croutons en schep op de bakplaat. Kruid met een koffielepel van de Italiaanse kruiden, een snuifje zout en zwarte peper, besprenkel met een flinke scheut olie en schuif zo'n 7 min. de oven in tot de croutons goudbruin kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Kook de eieren in zo'n 5 min. half hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, laat verder afkoelen en pel de eitjes.
- Maak nu de dressing: boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Pers een halve citroen en houd apart. Snijd de helft van de ansjovisfilets in fijne stukjes. Schep de citroenzeste, de fijngesnipperde ansjovisfilet en een snuifje van de Italiaanse kruiden in een kommetje. Voeg er de yoghurt , de witte wijnazijn en een scheutje olie aan toe. Roer goed en breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Kruid de kipfilet met flink wat zout en zwarte peper.
- Verhit een flinke scheut olie in een grillpan. Bak de kip zo'n 5-6 min. per zijde tot het vlees mooi kleurt en gaar is. Schep uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
- Haal de blaadjes van de krop sla.
- Pel de rode ui in fijne ringen.
- Halveer de stronken witloof , snijd de harde kern eruit en snipper het witloof fijn.
- Snijd de rest van de citroen in partjes.
- Hussel het witloof, de sla en de rode ui onder elkaar in een grote kom. Giet er het citroensap en een scheutje olie over en schep goed om. Schik er de kipfilet op.
- Halveer de eitjes en schik ook op de salade. Werk af met de de rest van de ansjovis, croutons, kaasschilfers en de dressing.
- Serveer meteen met een partje citroen.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Foodbag