Ingrediënten

  • 1 Romeinse sla
  • 250 gram kiphaasjes
  • 1 snede volkorenbrood
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel geraspte Parmezaan
  • Parmezaan (in schilfers of geraspt)
  • Peper
  • Zout
  • Paprikapoeder

Bereiding

  1. Kruid de kiphaasjes met peper, zout en paprikapoeder.
  2. Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan en bak de kip goudbruin. Laat even rusten en snijd in reepjes of stukjes.
  3. Snijd het volkorenbrood in kleine blokjes en besprenkel met een paar druppels olijfolie. Bak in een droge pan tot de croutons goudbruin zijn.
  4. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, mosterd, citroensap, geraspte Parmezaan en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Was en droog de Romeinse sla. Scheur de blaadjes in stukken.
  6. Verdeel de sla over twee borden, leg de warme kipreepjes erop.
  7. Voeg de croutons toe en lepel de dressing erover.
  8. Werk af met extra Parmezaan naar smaak.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.