Ingrediënten
- 1 Romeinse sla
- 250 gram kiphaasjes
- 1 snede volkorenbrood
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel geraspte Parmezaan
- Parmezaan (in schilfers of geraspt)
- Peper
- Zout
- Paprikapoeder
Bereiding
- Kruid de kiphaasjes met peper, zout en paprikapoeder.
- Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan en bak de kip goudbruin. Laat even rusten en snijd in reepjes of stukjes.
- Snijd het volkorenbrood in kleine blokjes en besprenkel met een paar druppels olijfolie. Bak in een droge pan tot de croutons goudbruin zijn.
- Meng voor de dressing de Griekse yoghurt, mosterd, citroensap, geraspte Parmezaan en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Was en droog de Romeinse sla. Scheur de blaadjes in stukken.
- Verdeel de sla over twee borden, leg de warme kipreepjes erop.
- Voeg de croutons toe en lepel de dressing erover.
- Werk af met extra Parmezaan naar smaak.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.