Ingrediënten
- 2 Jonagold appels
- 1 sjalot
- 1 dl appelazijn
- 40 g suiker
- 1 eetlepel gedroogde veenbessen
- 1/2 tl kaneel
- snuf zout
- snufje chilipeper
- 1 el pijnboompitten
- 1 bol burrata van ongeveer 250 g
- stokbrood
Bereiding
- Schil de appels en hak ze in fijne stukjes. Doe hetzelfde met de sjalot.
- Doe de appelazijn samen met de suiker in een kookpot en breng aan de kook op een matig vuur.
- Roer even zodat de suiker zeker helemaal is opgelost. Voeg nu de sjalot toe, samen met de appels, de veenbessen, kaneel, zout en chilipeper.
- Breng zachtjes aan de kook en voeg de pijnboompitten toe.
- Laat het geheel zo’n 10 minuten pruttelen op een zacht vuur tot het meeste vocht verdwenen is. Laat afkoelen.
- Snijd het stokbrood in sneden. Beleg elke snede met wat burrata en dresseer er een royale schep van de appelchutney bovenop.
- De zoetzure smaak van de chutney past perfect bij de zachtzoute smaak van de burrata. Vind je geen burrata? Vervang deze dan door mozzarella of en een zachte geitenkaas.