Ingrediënten
- 1 venkel
- 300 g (boekweit)bloem
- 5 eieren
- 70 cl water
- 30 g boter
- Snufje zout
- 200 g geitenkaas (buche)
- 100 g gerookte spekreepjes
Bereiding
- Doe de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden.
- Doe er de eieren in en een snuf zout. Meng rustig en voeg ook geleidelijk aan het water toe.
- Als alles mooi gemengd is klop dan nog eens 5 minuten tot een egaal beslag.
- Bak de pannenkoeken één voor één in een antikleefpan met wat boter.
- Maak nu de vulling. Snijd de venkel in parten en dan in stukken van ongeveer 1 cm dik.
- Doe wat olijfolie in een grillpan en bak er de venkelstukken gaar, ongeveer 3 minuten aan elke kant.
- Bak ook het spek gaar en snijd de geitenkaas in plakken van ongeveer 0,5 cm.
- Beleg de pannenkoeken telkens in het midden met 4 plakjes geitenkaas, strooi er wat spek over en leg er ten slotte ook een plak venkel op.
- Kruid met peper en zout en zet ze nog 3 à 5-tal minuten onder de grill.
Serveer met een fris slaatje.