Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 teentjes look
  • 50 g boter
  • 1 tl
  • nootmuskaat
  • 1 el rozemarijn
  • peper & zout

Bereiding

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool en snijd het uiteinde van de bloemkool. Die heb je niet nodig.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Zet een grote pot op het vuur, doe de roosjes in de pot en zet onder water. Kruid af met peper.
  3. Laat het water koken tot de roosjes zacht zijn. Dit kan je testen door er met een vork in te prikken. Als ze zacht zijn, glijden ze makkelijk van je vork.
  4. Wanneer de roosjes zacht zijn, giet ze af in een vergiet en doe ze opnieuw in de grote pot. Voeg de boter, nootmuskaat en zout en peper toe en mix met een staafmixer tot puree.
  5. Pel en plet de look en voeg deze samen met de rozemarijn toe aan de puree. Kruid naar wens nog meer af met peper & zout.