Bereiding
- Pel de kikkererwten, spoel ze af en dep goed droog. Spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier en giet er een flinke scheut olijfolie over. Kruid met paprikapoeder en zout en schep goed om met je handen. Zet de bakplaat 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
- Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in grove stukken. Snij ook de bloemkool in roosjes. Breng een ruime portie water aan de kook in een kookpot op een hoog vuur en voeg de aardappelen en bloemkoolroosjes toe.
- Giet het geheel na ongeveer 15 minuten af.
- Doe de aardappelen en bloemkool opnieuw in de kookpot en voeg de roomboter toe. Pureer het geheel met een pureestamper tot een homogene massa en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
- Doe de blaadjes van een half plantje basilicum in een vijzel en giet er een flinke hoeveelheid olijfolie bij. Duw de basilicumblaadjes goed plat met de stamper voor enkele minuten en zeef de olie vervolgens boven een kommetje.
- Schep een portie bloemkoolpuree op de borden en strooi de geroosterde kikkererwten erover.
- Giet er een scheutje basilicumolie bij en werk af met verse tuinkers.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.