Ingrediënten

  • 50g BelOrta rode bessen
  • 50g BelOrta frambozen
  • 50g BelOrta bosbessen
  • 50g BelOrta bramen
  • 50g room
  • 100g melk
  • 200g gewoon vanille-ijs
  • 4 basilicumblaadjes
  • 4 muntblaadjes
  • Peper
  • Ontastbare suiker

Bereiding

  1. Verwijder de steeltjes van het fruit en spoel heel voorzichtig in koud water, maar niet te hard om te voorkomen dat het fruit breekt.
  2. Mix de melk, room en vanille-ijs en voeg dan het fruit toe met de munt en basilicumblaadjes. Mix grof (je kunt een paar stukjes fruit laten zitten) en aarzel niet om meer melk toe te voegen om ervoor te zorgen dat de smoothie niet te dik of te lopend is.
  3. Klop de slagroom met peper en poedersuiker tot een gladde, maar niet te dikke slagroom.
  4. Giet om te serveren de smoothie over, voeg de slagroom toe en versier met 1 stuk fruit van elke soort.

Dit recept is het resultaat van een heerlijke samenwerking met Julien Lapraille.

Wie is Julien Lapraille?