Ingrediënten
- 1 krop multicolor salade
- 250 gram snoeptomaten
- 1 bakje braambessen
- 2 zoete puntpaprika’s
- 250 gram frambozen
- 250 gram zachte geitenkaas
- 1 hand hazelnoten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Bereiding
- Snijd de puntpaprika’s in grote stukken. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.
- Rooster de paprika’s in een airfryer op 180°C gedurende 10 minuten of in een oven op 220°C gedurende 20 minuten.
- Snijd de bladeren van de multicolor sla van de wortel en spoel ze grondig. Doe ze in een grote serveerschaal.
- Halveer de snoeptomaten en voeg ze toe aan de schaal samen met de braambessen en de geroosterde paprika.
- Rooster de hazelnoten in een airfryer op 160°C gedurende 5 minuten of in een oven op 180°C gedurende 10 minuten.
- Maak de dressing: doe de frambozen, olijfolie, balsamicoazijn en honing in een hoge maatbeker. Mix tot een gladde saus met een staafmixer.
- Meng de salade goed. Kruid met peper en zout.
- Werk af met verbrokkelde geitenkaas en de geroosterde hazelnoten.
- Serveer de salade met de frambozendressing.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Silke Van Engeland.