Ingrediënten
- 130 g BelOrta blauwe bessen
- 4 Kippenpoten
- 100 ml kippenbouillon
- 1 steranijs
- 1 theelepel ketchup
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 2 teentjes look, fijngehakt
- 2 eetlepels bruine suiker
- Snuf zout
- Flink wat zwarte peper
- 1/2detheelepel chilivlokken
- Olijfolie
- Extra: ziplock zakje
Bereiding
- Breng de kippenbouillon samen met de blauwe bessen en de steranijs zachtjes aan de kook en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig.
- Voeg de ketchup, balsamico, look, bruine suiker, peper, zout en chilivlokken toe.
- Plet de besjes zachtjes met een vork.
- Laat 30 minuten pruttelen op een laag vuur en roer af en toe.
- Maak insneden in het vel van de kip zodat straks de marinade goed in de kip kan trekken. Meng de helft van de marinade met 2 eetlepels olijfolie.
- Doe de kippenbouten in een ziplock zakje en voeg de marinade met de olijfolie toe. Schud zodat de marinade goed verdeeld is.
- Laat minstens 1u in de koelkast intrekken, het liefst een hele nacht.
- Rooster de kippenbouten op de barbecue.
- Leg ze eerst 10 minuten aan de zijkant, bestrijk ze met wat extra marinade en breng ze dan naar het midden om verder te garen. Draai na 3 à 5 minuten even om.
- Na in totaal 20 minuten zijn de kippenbouten ongeveer gaar.
- Geen weer om te barbecueën? Rooster de kip dan in de oven! Kleur eerst enkele minuten aan elke zijde aan in een pan, bestrijk met extra marinade en rooster vervolgens 20 minuten gaar onder deksel in de oven op 180°.