Ingrediënten

  • 1 kg gehakt
  • 1 ei
  • 8 trostomaten
  • 2 ajuinen
  • olijfolie
  • paneermeel
  • peper en zout
  • cayennepeper naar smaak
  • paar blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, de peper en het zout.
  2. Rol balletjes ter grote van een pingpongbal.
  3. Breng gezouten water aan de kook. Leg de balletjes voorzichtig in het kokende water en kook de balletjes +/-5 minuten. Giet daarna de balletjes af.
  4. Pel de trostomaten door ze 10sec in kokend water te leggen en ze daarna onmiddellijk onder koud water af te spoelen. Snij daarna de tomaat in grote stukken.
  5. Pel de ajuin, snij hem in stukken, laat de ajuin aanstoven in wat olijfolie en voeg er de tomaat aan toe. Voeg ook een scheutje water toe. Laat de tomaten 20min stoven onder deksel.
  6. Rits de blaadjes van de takjes basilicum en voeg deze, vlak voor het einde van de kooktijd, toe aan de kokende saus.
  7. Mix de saus gedeeltelijk zodat er ook nog wat stukjes tomaat in de saus blijven zitten. Kruid de saus af met peper en zout en eventueel wat cayennepeper.
  8. Doe de balletjes in de saus en laat nog een keertje opkoken.
  9. Serveer de balletjes in tomatensaus met verse aardappelpuree of dikke snede brood.