Ingrediënten

  • 1 appel
  • 75 gram (melk)chocolade
  • 1 eetlepel pindakaas
  • toppings naar keuze

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes boven een ontbijtkommetje en zet het per 30 seconden in de microgolfoven (600W) tot alles volledig gesmolten is.
  2. Doe ook de pindakaas in een kommetje en zet het 30-40 seconden bij in de microgolfoven.
  3. Snij de appel ondertussen in schijven van ongeveer 7-8mm dik.
  4. Duw een plat stokje in elke appelschijf en dip de helft van elke appelschijf in de gesmolten chocolade. Leg ze vervolgens op een stuk bakpapier.
  5. Giet de gesmolten pindakaas heen en weer over de appelschijven zodat je een streepjespatroon krijgt.
  6. Werk eventueel af met zoutvlokken, pretzels, smarties, oogjes, snoepconfetti, ... en laat de chocolade minimum een kwartiertje opstijven in de diepvriezer.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.