Ingrediënten
- 130 g bloem
- 65 g volkorenbloem
- 3 tl bakpoeder
- 2 tl kaneelpoeder
- 90 g havermout
- 90 g bruine suiker
- 2 grote eieren
- 240 ml yoghurt
- 120 ml druivenpitolie
- 1 Conference peer, geschild en in blokjes
- 2 Jonagold appels, geraspt
Bereiding
- Verwarm de oven voor bij 180° C.
- Bereid je muffinvormen voor door er papieren bakvormpjes in te zetten of door ze in te spuiten met bakspray.
- Zeef beide bloemsoorten, kaneelpoeder en bakpoeder in een ruime kom en voeg de havermout en bruine suiker toe.
- Meng alle ingrediënten goed dooreen.
- Doe in een andere kom de yoghurt, eieren en olie en klop met de klopper tot een homogeen mengsel.
- Voeg het eiermengsel bij het bloemmengsel en roer tot alles net gemengd is.
- Spatel er nu de perenblokjes en de appelrasp onder tot alles net gemengd is.
- Gebruik twee eetlepels om een portie mengeling in je ingevette muffinvormen te scheppen.
- Bak de muffins gedurende 14 min of tot ze goudbruin kleuren en een breinaald er schoon terug uitkomt.