Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • ½ citroen, het sap
  • 50 g suiker
  • 2,5 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten
  • 200 g plattekaas

Bereiding

  1. Was en ontkroon 450 g van de aardbeien (houd de rest apart voor de afwerking). Mix fijn in een blender.
  2. Giet de puree in een klein pannetje. Voeg suiker en citroensap toe en verwarm zachtjes (laat niet koken).
  3. Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Voeg ze toe aan de warme aardbeienpuree en roer tot ze volledig zijn opgelost.
  4. Giet het mengsel in een mengkom. Klop de eiwitten stijf en spatel ze geleidelijk onder het aardbeienmengsel.
  5. Voeg de plattekaas toe en meng tot een luchtige, egale massa.
  6. Verdeel de mousse over glaasjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Werk af met de overgebleven aardbeien.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh My Cook.