Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- ½ citroen, het sap
- 50 g suiker
- 2,5 blaadjes gelatine
- 2 eiwitten
- 200 g plattekaas
Bereiding
- Was en ontkroon 450 g van de aardbeien (houd de rest apart voor de afwerking). Mix fijn in een blender.
- Giet de puree in een klein pannetje. Voeg suiker en citroensap toe en verwarm zachtjes (laat niet koken).
- Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Voeg ze toe aan de warme aardbeienpuree en roer tot ze volledig zijn opgelost.
- Giet het mengsel in een mengkom. Klop de eiwitten stijf en spatel ze geleidelijk onder het aardbeienmengsel.
- Voeg de plattekaas toe en meng tot een luchtige, egale massa.
- Verdeel de mousse over glaasjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Werk af met de overgebleven aardbeien.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh My Cook.