Ingrediënten
- 200 g bloem
- 30 g gehakte pistachenoten
- 170 g boter (in kleine blokjes)
- 500 g aardbeien
- 30 g honing
- 1 tl vanille-extract
- 1 el maïzena
- 1 el verse tijm
- 60 g aardbeienconfituur
- 1 ei
- een beetje grove kristalsuiker
- zout
Bereiding
- Meng de bloem, pistachenoten met een snuifje zout.
- Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelig deeg. Rol het deeg tot een balletje en zet in de koelkast.
- Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snij ze in de helft.
- Meng de aardbeien met de honing, het vanille-extract, de maïzena en de tijm.
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot het een dikte van 0,5 cm heeft.
- Bestrijk met de aardbeienconfituur. Zorg ervoor dat de confituur 1 cm van de randjes blijft.
- Doe er het aardbeienmengsel op en plooi de randjes naar het midden, zodat je het deeg rond de aardbeien plooit.
- Bestrijk de randjes met ei.
- Bestrooi de taart met een beetje grove kristalsuiker.
- Bak de aardbeiengalette 45 à 50 minuten in de oven.