Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 30 g gehakte pistachenoten
  • 170 g boter (in kleine blokjes)
  • 500 g aardbeien
  • 30 g honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el maïzena
  • 1 el verse tijm
  • 60 g aardbeienconfituur
  • 1 ei
  • een beetje grove kristalsuiker
  • zout

Bereiding

  1. Meng de bloem, pistachenoten met een snuifje zout.
  2. Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelig deeg. Rol het deeg tot een balletje en zet in de koelkast.
  3. Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snij ze in de helft.
  4. Meng de aardbeien met de honing, het vanille-extract, de maïzena en de tijm.
  5. Verwarm de oven voor op 200° C.
  6. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  7. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot het een dikte van 0,5 cm heeft.
  8. Bestrijk met de aardbeienconfituur. Zorg ervoor dat de confituur 1 cm van de randjes blijft.
  9. Doe er het aardbeienmengsel op en plooi de randjes naar het midden, zodat je het deeg rond de aardbeien plooit.
  10. Bestrijk de randjes met ei.
  11. Bestrooi de taart met een beetje grove kristalsuiker.
  12. Bak de aardbeiengalette 45 à 50 minuten in de oven.