Flandria is hét Belgische kwaliteitslabel voor groenten en fruit. Enkel producten van topkwaliteit, met een perfecte smaak en onberispelijk uiterlijk krijgen het Flandria-label toegekend. Het verhaal van Flandria begon in 1995 met tomaten en witloof. Ondertussen herbergt het label meer dan 60 verschillende groenten en fruit. Het volledig assortiment kan je ontdekken op www.flandria.be. Ook bij BelOrta vind je een heleboel producten onder het Flandria label die zich onderscheiden door hun :

Versheid

De producten zijn meteen na de oogst beschikbaar waardoor ze steeds kraakvers zijn. De teler oogst zijn product ’s ochtends en brengt het in de namiddag naar de veiling. Daar wordt het opgeslagen in koelcellen tot de klokverkoop de volgende ochtend. Daarop worden ze onmiddellijk op koelvrachtwagens geladen en naar de winkelpunten gebracht. In een wip van grond tot mond dus.

Duurzame teeltmethode

Alle producten onder het Flandria label worden met uiterste zorg en vakliefde geteeld, ecologisch verantwoord van de kiem tot de oogst. Alle Flandria-groenten zijn afkomstig van familiebedrijven, met telers die zich stuk voor stuk persoonlijk betrokken voelen bij hun producten.

Heerlijke smaak

Flandria producten worden geoogst op het ideale moment en kennen een ultrakorte cyclus van producent tot consument. Dat kan niet anders dan een verrukkelijke smaak opleveren!