Persbericht aardbei

Met de primeurverkoop van onze eerste frambozen trappen we het binnenlandse zachtfruitseizoen af. De komende weken en maanden brengen we volop de lente (en zomer) in het land met de eerste verkopen van onze braambessen, blauwe bessen, rode bessen, kersen,...

Afgelopen jaar voerden de BelOrta producenten ruim 1 miljoen kg frambozen aan. Onze voornaamste variëteit blijft Kwanza. Deze soort kenmerkt zich naast een lekkere smaak ook door haar stevige rode vrucht, langere beschikbaarheid en lange bewaarperiode. Dit maakt ze bvb. ook geschikt voor verdere export.

Persbericht aardbei2

Consumptie verdrievoudigd op 10 jaar tijd

Het afgelopen decenium is de populariteit van lokaal geteelde bessen, waaronder frambozen sterk toegenomen.

Zo kende de consumptie van deze zoete bes een verdrievoudiging ten opzichte van 10 jaar geleden. Die stijging is onder meer te verklaren door een grotere en langere beschikbaarheid van lokaal geteelde frambozen. Die beschikbaarheid nam toe als gevolg van innovatieve teelttechnieken, spreiding van variëteiten en de komst van nieuwe rassen. Tot enkele jaren geleden waren lokaal geteelde frambozen immers slechts enkele maanden beschikbaar.

Daarnaast is er ook een grotere interesse merkbaar bij de consument. Waar het aantal gebruiksmomenten zich vroeger wat beperkte tot het nagerecht, merken we vandaag dat frambozen in zowat elk gerecht en moment van de dag worden gebruikt. En zeker niet te vergeten dat ze ook uit het vuistje overheerlijk zijn.


Meer info? Contacteer:
Divisie Borgloon
Tel: +32 (0)12 670 210
Divisie Zellik
Tel: +32 (0)2 481 08 83
e-mail: verkoopfruit@belorta.be
www.belorta.be