Aantrekkelijke werkgever

BelOrta heeft er alle belang bij om een aantrekkelijke werkgever te zijn, de ‘war for talent’ is meer dan ooit een feit. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, slaagt BelOrta er nog altijd in om voldoende werkkrachten, met de juiste competenties, aan te trekken.

P68 duurzame mobiliteit

Opleiding en ontwikkeling

We blijven investeren in de competenties van onze personeelsleden om zo een goede dienstverlening te waarborgen en klantentevredenheid van alle klantengroepen te garanderen. Alle medewerkers krijgen de kans om via hun jaarlijkse gesprekken met de leidinggevende opleidingen in te plannen. De nieuwe medewerkers worden steeds opgeleid via een opleidingsplan dat samen met de leidinggevende opgesteld wordt.

Gezondheid en veiligheid

BelOrta draagt veilige en gezonde arbeidsomstandigheden hoog in het vaandel en stuurt aan op een beter en veiliger (werk)gedrag. We organiseren regelmatig veiligheidsvergaderingen met telkens een aantal wisselende deelnemers vanop de werkvloer. Dit zorgt voor een grotere betrokkenheid van het personeel. Voor het management en alle operationele leidinggevenden werd een opleiding georganiseerd met als doel hun betrokkenheid te verhogen bij het voorkomen van arbeidsongevallen en het uitvoeren van een arbeidsongevallenonderzoek. De leidinggevenden worden ook mee betrokken in de veiligheidsvergaderingen.

Daarnaast organiseren we doelgerichte themacampagnes veiligheid, o.a. rond:

  • ergonomie, correct gebruik van bureaustoel en bepalen juiste zithouding
  • heffen en tillen op de werkvloer

Om de aandacht voor veiligheid en gezondheid scherp te houden worden regelmatig veiligheidsthema’s gepresenteerd op de digitale schermen, verspreid over de verschillende locaties van BelOrta.

Sociaal betrokken

Als lokale telersorganisatie ontstaan uit hyperlokale initiatieven voelen we ons verbonden met andere lokale spelers en tradities. Het harde werken, de gedeelde passie en de goesting om elke dag opnieuw voor het allerbeste resultaat te gaan, zijn ons maar al te herkenbaar. De maatschappelijke betrokkenheid van BelOrta beperkt zich uiteraard niet enkel tot het informeren en inspireren van de consument. We ondersteunen bijvoorbeeld ook goede doelen, werken mee aan kwaliteitsvol onderwijs en opleiding en dragen bij aan initiatieven om armoede en hongersnood te bestrijden.

Die lokale en sociale betrokkenheid komt dagelijks tot uiting. Zo verdelen we na elke verkoopsdag de groente- en fruitoverschotten onder bevoegde sociale instellingen en voedselbanken die daarvoor erkend zijn door het Departement van Landbouw en Visserij. Gedurende de zomerperiodes kunnen ook jeugdbewegingen aanspraak maken op groente- en fruitoverschotten. Daarnaast kunnen producenten, werknemers of verenigingen bij BelOrta terecht voor sponsoring in de vorm van groenten en fruit voor een evenement dat ze willen ondersteunen.

DSC 0353

De primeurverkopen van onze verschillende seizoensproducten zijn elk jaar weer een heuglijk moment. Naar goede gewoonte delen we deze vreugde graag met een lokale, zorgvuldig geselecteerde non-profitorganisatie.

Ook scholen kunnen bij BelOrta terecht. Zo kunnen klassen een gratis bezoek brengen aan BelOrta en leren ze meer over de geschiedenis van het veilingwezen. De klassen leren hoe het veilingsysteem werkt, volgen het traject dat de groenten en het fruit afleggen van bij de producent tot in de plaatselijke supermarkt, en ze volgen het unieke klokverkoopsysteem vanop de eerste rij.