Nu het leven fors duurder is geworden, wil BelOrta gezinnen inspireren om budgetvriendelijk aan de slag te gaan met verse, lokaal geteelde seizoensgroenten en -fruit. Groenten en fruit zijn gezond, dat weet iedereen. Maar vaak wordt gedacht dat gezond en vers ook duur is. Niets is minder waar: lokale BelOrta producten in het seizoen zijn net goedkoper. De groente- en fruitcoöperatie klopte aan bij groentechef Mathias Smet van Frank & Francine in Brussel voor een verfijnd viergangenmenu van minder dan 10 euro per persoon. Neem gerust de proef op de som…

Glenn Sebregts van BelOrta: “Dat de inflatie records blijft breken, merken we elke week in de boodschappenkar. Maar dat betekent niet dat je per se diep in de buidel moet tasten om lekker, gezond én milieuverantwoord te eten. Daarom willen we gezinnen graag inspireren met verse, lokaal geteelde seizoensgroenten en -fruit. Chef-kok Mathias Smet stelde een verbazend plezant viergangenmenu samen, met een koud en warm voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.”

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de video en onderstaande recepten!


Ontdek 4 verbazend goedkope recepten

We daagden groentechef Mathias Smet uit om met een budget van maximaal 10 euro per persoon een verfijnd BelOrta viergangenmenu op tafel te toveren. Benieuwd naar het resultaat? Ontdek snel de recepten. Water in de mond? Haal dan je koksmuts boven!

Bel Orta P Revent Koopkracht 20220914 004

Koud voorgerecht: Belgische tomaat-mozzarella met aardbei (€ 2,25)

Ontdek het recept
Bel Orta P Revent Koopkracht 20220914 005

Warm voorgerecht: zoute tarte tatin met venkel, Jonagold-appel en geitenkaas (€ 1,95)

Ontdek het recept
Bel Orta P Revent Koopkracht 20220914 006

Hoofdgerecht: gebraiseerd witloof met gratin dauphinois van zoete aardappel en pastinaak (€ 2,45)

Ontdek het recept
Bel Orta P Revent Koopkracht 20220914 007

Nagerecht: pannenkoeken met gepocheerde Conference-peer (€ 1,65)

Ontdek het recept