Volg onderstaande tips & tricks voor dé lekkerste spruitjes:

  1. Spruitjes hebben een extra bitter gedeelte. Om dit gedeelte te verwijderen, snijd je het kontje van elke spruit weg. Je kan indien nodig de buitenste blaadjes verwijderen. Hou je echt niet van bitter? Voeg dan een lepel suiker toe tijdens het koken, dit zal de bittere smaak temperen.
  2. Wij raden aan om aan de slag te gaan met iets kleinere spruiten, deze zijn iets toegankelijker en hebben niet zo'n krachtige koolsmaak als grotere spruiten.
  3. Wanneer je spruiten wilt koken, maak je best twee diepe insnijdingen (vorm van een kruis) aan de onderkant van elke spuit. Hierdoor zullen de spuiten gelijkmatig garen. Tip! Kook de spruiten 10 à 12 minuten. De spruiten zijn erg lekker als ze nog een beetje knapperig zijn en niet té plat.
  4. Wil je je kinderen spruiten leren eten? Wees dan creatief en serveer de spruitjes op een leuke manier door een gezichtje te maken of de spuitjes op een spiesje te schuiven afgewisseld met spekjes of knakworstjes. Ook het maken van spruitenpuree met spekjes maakt spruiten vaak veel toegankelijker voor kinderen.
  5. Ook het wokken van spruiten is overheerlijk! Wij raden aan om de spruitjes even te koken, maar zorg ervoor dat ze niet beetgaar zijn. Bak ze vervolgens nog een 3-tal minuten in de pan met spekjes.
  6. Wil je de spruiten verwerken in een stoemp? Stoof de spruitjes dan samen met een gestoofde ui. Plet ze nadien samen met de gekookte aardappelen tot een smeuïge puree.
  7. Kook je spruiten in melk als je sneller last hebt van maagzuur. Ook de typische spruitengeur wordt hierdoor getemperd en de spruitjes zijn hiernaast lekker romig.
Spruitenv2

Op zoek naar heerlijke recepten met BelOrta spruiten? Ontdek dan zeker al onze recepten!

Recepten met dé lekkerste spruiten