Peren 2

De groente- en fruittelers van BelOrta zijn stuk voor stuk echte vakmannen en -vrouwen. Dat zetten we graag in de kijker. Te weinig consumenten zijn op de hoogte over de mensen, de stielkennis, de arbeid, de traditie en het terroir achter de groenten en fruit die dagelijks op hun bord terecht komen. En dát willen we graag veranderen.

Een beeld is vaak vele malen sterker dan een woord en dat geldt niet in het minst als we willen vertellen over onze lokale tuinbouwers en hun producten. Hoe fotogeniek hun vakmanschap is, kan je ontdekken tijdens de fototentoonstelling ‘RIJP, de kunst van het telen’.

Paprika 1

Doorheen de krachtige beelden van topfotograaf Jimmy Kets komt dit alles tot leven en brengen we het werk in de plantage, de serre of op het veld tot bij de consument. Van asperges steken over braambessen op hun zoetst oogsten tot appels sorteren. Het resultaat is een reeks van even verrassende als authentieke beelden die het vakmanschap tot leven brengen. De sterke beelden spreken uiteraard voor zich, maar aan de hand van een luisterverhaal kan de bezoeker ook nog wat extra inzichten krijgen bij de mensen achter de teelt en het vele werk tussen veld en bord.

Je kan de fototentoonstelling ‘RIJP, de kunst van het telen’ bezoeken op zondag 17 september van 10 tot 18 uur in het Maurus Moreelshuis in Mechelen (Moreelstraat 3, 2800 Mechelen), volledig gratis.

Naar website RIJP