Jaarlijks worden er via BelOrta een 10.000 ton aardbeien verkocht van verschillende teeltsystemen, gaande van substraat- of vollegrondsteelt onder glas, in tunnels of open lucht. Traditioneel is de aardbeisoort Sonata de eerste bij BelOrta maar Elsanta, Sonsation, Portola, Malling Centenary en Elegance blijven wel de hoofdrassen.

Volgens recente cijfers van GfK at de gemiddelde Belg 1,8kg aardbeien in 2022, met absolute piekperiode van april tot en met juli. Dit cijfer betekent overigens een stijging van 5% met het jaar ervoor.


Rpet punnet

De aardbeien van BelOrta worden standaard verpakt in Rpet-punnets, gemaakt van 100% gerecycleerd PET-materiaal en op hun beurt 100% recycleerbaar. Deze Rpet-punnet werd in 2021 gelanceerd en werd zo een van de eerste circulaire verpakkingen in de sector met een heel lage ecologische voetafdruk. Bovendien zorgt de overgang van pet- naar Rpet-punnets voor een vermindering van maar liefst 450 ton CO2-emissie per jaar, waardoor ze ook één van de meest duurzame verpakkingen op de markt is. Op vraag van de klant kan er ook verpakt worden in kartonnen punnets.