Eerste Coeur de Boeuf tomaten van 2025
De eerste Coeur de Boeuf tomaten zijn geteeld door Wim en zijn zonen Brecht en Ferre Vertommen (Den Overkant in Sint-Katelijne-Waver) en werden aangekocht door Michiels Frans & Zonen (uit Sint-Katelijne-Waver). Het familiebedrijf, dat al sinds 2011 gespecialiseerd is in het telen van deze tomaat, beschikt in 2025 over een areaal van 5,5 hectare en behoort daarmee tot de grootste en meest moderne spelers in dit segment.
“Wij zijn trots om opnieuw de eerste Belgische Coeur de Boeuf tomaten van het seizoen te leveren. Dit is het resultaat van jarenlange passie en vakmanschap", aldus Wim Vertommen. De tomaat, die zich onderscheidt door zijn sappige structuur en unieke rijpingsproces van binnenuit, is geliefd bij consumenten en wordt veel gebruikt in salades of op broodjes.

Start van het Belgische paprikaseizoen
Daarnaast zijn ook de eerste Belgische paprika’s een feit. De primeurpaprika’s werden geteeld door de familie Neyens - Wuyts (VGT) en aangekocht door Sterk Be (uit Brussel). Daarmee is de aftrap van het Belgische paprikaseizoen officieel gegeven.
BelOrta biedt een breed assortiment aan paprika’s, waaronder groene, rode en gele geblokte paprika’s, puntpaprika’s en snackpaprika’s. Paprika’s zijn niet alleen smaakvol, maar ook verrassend veelzijdig in allerlei gerechten.
Sterke binnenlandse en internationale vraag
In 2024 werd ruim 2,5 miljoen kilo Coeur de Boeuf tomaten verkocht bij BelOrta, met afzet richting retail en exportlanden zoals Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland en Portugal. Voor paprika’s liggen de verkoopcijfers hoger: jaarlijks wordt er zo’n 20 miljoen kilogram geblokte paprika's verkocht.
Met deze eerste verkopen gaat het Belgische groenteseizoen van start. Zowel de Coeur de Boeuf tomaten als paprika’s zullen de komende maanden in volle productie gaan, met het hoogseizoen dat loopt van april tot oktober (paprika) en april tot november (Coeur de Boeuf).