Wat is korte keten?
Niets zo lekker als kersvers fruit en groenten. Om er voor te zorgen dat op jouw bord het meest verse eten ligt, houdt BelOrta de keten kort. Zo’n korte keten, ook wel de lokale strategie genoemd, heeft talloze voordelen. Ecologisch gezien is het een pak beter. Zo zijn er geen onnodige tussenstops of zinloze kilometers die jouw favoriete fruit of groente aflegt. Op die manier weet jij ook waar je voedsel vandaan komt en kan de landbouwer aan een eerlijke prijs verkopen.
De producten die een van de 1000 lokale telers ’s ochtends levert, worden diezelfde ochtend nog geveild en de volgende dag kan het al bij jou in huis zijn.

Week van de Korte Keten
Lokaal kopen wordt ook steeds populairder. Acties hiervoor schieten als paddenstoelen uit de grond. Zo is er ook jaarlijks de Week van de Korte Keten. Een week lang wordt de korte keten in de schijnwerpers geplaatst.

Totaal lokaal
De populairste groente in de Belgische keuken is de, van oorsprong Centraal-Amerikaanse, tomaat. De lekkere tomaten van BelOrta komen echter gewoon van de Vlaamse velden. Het vakmanschap van onze lokale telers en de korte keten zorgen voor de geweldige goede smaak. Zó goed zelfs dat de Belgische tomaten befaamd zijn over heel de wereld. Verbazend? Plezant!


Zelf genieten van de korte keten? Ontdek dan onze heerlijke lokale gerechten!

Ontdek onze heerlijke en lokale recepten