Nu de zomer officieel van start is gegaan, gaat ook de aanvoer van de Belgische bessen en aardbeien de hoogte in. Het bezoek van het koningspaar is dus het ideale moment om het officiële startschot te geven van het hoogseizoen van de Belgische bessen.

Tijdens het bezoek kregen koning Filip en koningin Mathilde onder meer uitleg over de aanvoer en kwaliteitscontrole van het fruit. Er werd ook stilgestaan bij de hypermoderne sorteerinstallatie voor kersen. De camera’s van de installatie, gestuurd door geavanceerde herkenningssoftware, sorteren de kersen op kleur, maat en kwaliteit. Zowel interne als externe defecten worden uitgesorteerd, wat resulteert in een homogeen en kwalitatief product.

Tot slot werd er halt gehouden in de verkoopzaal, het kloppend hart van de coöperatie. Daar mocht het koningspaar zelf aan de knoppen zitten om te ervaren hoe het voelt om fruit te kopen aan de veilklok.

Dirk Bertels, voorzitter van BelOrta: “De interesse van onze koning en koningin voor onze sector, is een hart onder riem voor onze telers, die het heel jaar rond in de weer zijn om lokaal geteelde producten op het bord van de consument te krijgen en op die manier bijdragen aan een gezond voedingspatroon.”

“Vandaag konden ze een blik achter de schermen werpen en met eigen ogen zien welk belangrijke rol BelOrta, als toonaangevende coöperatie, in de keten vervult tussen het oogsten van een product en het moment dat het in het schap van de winkel of bij de horeca en de foodservice belandt”, vult Philippe Appeltans, directeur van BelOrta aan."De interesse van onze koning en koningin voor onze sector, is een hart onder riem voor onze telers, die het heel jaar rond in de weer zijn om lokaal geteelde producten op het bord van de consument te krijgen en op die manier bijdragen aan een gezond voedingspatroon."

Dirk Bertels, voorzitter van BelOrta
Dfgdgdf